Rektörümüzün 56. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Sevgili Hacettepeliler,

Bugün, Hacettepe Üniversitesi'nin 56. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamlı dönüm noktası, köklü geçmişimizin ve geleceğe dair umutlarımızın birleştiği bir kilometre taşıdır.

Hacettepe Üniversitesi, vizyoner kurucumuz İhsan Doğramacı'nın “Daha ileriye… En iyiye…”
vizyonu doğrultusunda çalışmış ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine olan bağlılığıyla, her alanda uluslararası düzeyde tanınan bir kurum haline gelmeyi başarmıştır. Öğrencilerimizin ve mezunlarımızın başarıları, üniversitemizin yüksek standartlarının en büyük kanıtı olmuştur.

Yarım asırı aşan yolculuğumuz boyunca, sahip olduğumuz güçlü değerlerimizle, çağdaş bir eğitim anlayışını benimseyerek, geleceğin liderlerini yetiştirmeye devam ediyoruz. Geleceğe umutla bakarken, daha da ileriye gitmek için kararlılığımızı koruyoruz. Hacettepe Üniversitesi olarak, bilimin ve bilimsel araştırmaların öncüsü olmayı, Ar-Ge çalışmalarını ve toplumsal ihtiyaçlara çözümler üretmeyi sürdüreceğiz. Öğrencilerimizi ve mezunlarımızı, bilgi ve birikimleriyle dünya çapında etkileyici başarılara imza atmaya teşvik edeceğiz.

Bu önemli dönüm noktasında, üniversitemizin başarılarını kutlarken, emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve mezunlarımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sizler, Hacettepe'nin başarısının mimarları oldunuz ve olmaya devam edeceksiniz. Hacettepe Üniversitesi'nin 56. kuruluş yıl dönümünde bir kez daha gururla bir aradayız. Gelecekte daha büyük başarılara, hep birlikte ulaşacağımıza olan inancım tamdır.

Kuruluşumuzun bu özel gününde, tüm Hacettepelileri sevgi, saygı ve en içten duygularımla kutluyorum.

Prof. Dr. Mehmet Cahit GÜRAN